De monotone mennesker

Se min udstilling på Art Nordic 2017
Den 20. – 22 april – Stand 193  

Få 2 GRATIS ADGANGSBILLETTER – Klik her!

modern red art gallery

De monotone mennesker med den røde næse

Billedserien ‚ÄùDe Monotone mennesker‚Äù viser mennesket midt i tilværelsens kompleksitet og modsætninger. På den ene side er personerne på billederne nysgerrige og søgende, og på den anden side er de passive og handlingslammede.

Som kunstner er jeg fascineret af paradokset mellem menneskets medfødte nysgerrighed, og dets manglende villighed til at løbe en risiko. Personerne i billedserien kigger forsigtigt ud i verdenen, men prøver ikke at påvirke den. De drages af det ukendte, men bliver i deres egen komfortzone.

De monotone mennesker ligner hinanden til forveksling. Når vi ikke tør opsøge udfordringer og forskelligheder, ender vi som stereotype skikkelser, der falder i √©t med omgivelserne. Vi resignerer og finder en tryghed i, at vi ligner alle de andre.

Og når vi endelig prøver at skille os ud, manifesterer vi i bund og grund blot monotonien og fantasiløsheden. Når personerne i billedserien tager en rød næse på i forventning om, at blive til noget ganske særligt, går alle andre pludselig også rundt med røde næser.

Måske ønsker vi dybest set blot at følge flokken. Og alligevel kan vi i den trygge dagligdag ikke lade være med at drømme. Hvad sker der på den anden side af væggen? Hvad sker der, hvis jeg flytter mig? Hvad sker der, hvis jeg siger, hvad jeg mener?

Alt dette må du gerne tænke på, når du kigger på billedserien ‚Äù De Monotone mennesker‚Äù.
Men du må også meget gerne tænke dine egne tanker, og drage dine egne konklusioner. Og måske endda i fantasien tilføje værkerne dine helt egne røde næser.

Mit mål er at male 10 billeder i denne serie. Indtil videre har jeg nået de 5 billeder.

Malet_facebook_90px

I 2010 lagde jeg den første skitser ud på Facebook 0g skrev…
Jeg har lavet nogle skitser til et oliemaleri 80 x 120 cm. “Jeg forstår dig! To “måbende” personer skal symbolisere ordet, Man siger det tit, egentligt uden rigtigt at overveje om det er rigtigt eller forkert… Hvilken af de 4 farveforslag vil du mene, fortæller historien? Giv mig lige en tilbagemelding 🙂 Kurt

Skitser

Mange gode kommentarer til forslagene på facebook, men det var den ternede baggrund som fik den mest uddybende forklaring, så nu var det bare at gå i gang med at få billedet gjort klar.

start

faerdigt
Billedet helt færdigt

skitsetilnr2
Godt i gang med at tænke tanker førte til endnu et maleri. Godt inspirreret af lidt politisk uro igen i regeringen, hvem har ret, hvem siger sandheden og hvem skal jeg stole på.

 

galleri
Perfekt placeret på ende gavlen i Gallery Boat, vakte billederne gæsternes beundring, og førte til mange pragtfulde forklaringer og diskussioner. Mange havde deres helt egen oplevelse og forklaring til billederne.

Mange kom for at se disse monotone mennesker som de foregående gæster havde fortalt om.
Mette

Inspireret af oplægget på Facebook, lavede Mette sin egen version af figuren, og efter aftale blev billedet hængt op i galleriet blandt de andre billeder, og vupti var det solgt. Historien slutter ikke her….
SpareboesseA

Marie Louise Rumley havde tidligere været på besøg og beundret billederne, denne gang havde sin lille figur med som hun på et tidspunkt havde købt på et loppemarked. Hun var da næsten sikker at det var hendes lille figur der måtte ha stået model til disse monotone mennesker.
SpareboesseB

Lidt bearbejdning i Photoshop, ja resultatet taler jo for sig selv.

Udstillinger

naeser

Måske skulle du tage en råd næse på og se hvad det bringer …

De monotone mennesker er nu kommet helt Singapore

I forbindelse med en udstilling i Kunst i Asens.dk på Fyn i 2015, fik jeg besøgende fra den anden side af kloden. De købte et sæt reproduktioner, format 30×40 cm. printet på lærde af de første 5 billeder.

foto_Singapore