En sønderjyde på toppen

Kort_Nordjylland_280px

Malervogn

 

Billedestart_280px

Samlet_280px

klartiludstill_280px

Nordjylland åbnede nye døre

Glade motiver og klare farver på mine helt nye oliemalerier fortæller om en landsdel, som viste sig at være langt mere åben og imødekommende, end jeg havde forventet. Jeg kom til at elske Nordjylland og nordjyderne, og det, håber jeg, kan ses på de fem billeder.

Jeg er født og opvokset i Sønderjylland og har altid betragtet egnen nord for Limfjorden som lidt mørk og tilknappet. Den opfattelse fik jeg godt og grundigt rusket op i, da jeg i en kort periode boede i Vendsyssel og lærte de lokale at kende.

Når man først kommer indenfor hos nordjyderne, er fortællelysten stor og åbenheden næsten uden grænser. Mødet med de lokale til både hverdag og fest blev en fantastisk inspirationskilde for mig, og mennesker spiller en væsentlig rolle på mine nye billeder.

Et hav af små og store skikkelser dukker op på de fem malerier. Tykke og tynde, unge og gamle. I ganske almindelige hverdagssituationer, som jeg mødte dem i byen, på havnen og på stranden. Ingen er hovedpersoner, men hvert enkelt menneske fortæller en lille, unik historie om det at være nordjyde.

SamledeBileder_280px
Et dejligt rod af farver – og en duft af oplevelser.

Mens jeg arbejde på billederne, dukkede en ny erkendelse op. Jeg opdagede, at nordjyderne på mange måder ligner de mennesker, jeg kender fra min egen opvækst i Sønderjylland. Med de samme værdier og de samme fortællinger. Og med de samme styrker og svagheder.

PlakatNordkraft_Nordjyske billeder_280px

På den måde blev mine billeder fra Nordjylland også en skildring af, at vi mennesker måske slet ikke er så forskellige, som vi går og tror. Manden med kasketten og drengen med vaffelisen kunne dukke op hvor som helst i verden, og det samme gælder alle de andre levende væsener på mine billeder.

Besøgende

 

Se billederne
Jeg opfordrer dig til at gå på opdagelse i mine malerier og kigge ekstra godt på de mange mennesker. Jeg er sikker på, at du finder et par stykker, du kender…

De originale billeder:
Malet med oliefarver, format: 130×100 cm. Gå til galleriet

Kunstprint og kunstkort kan købes i Web-butikken
Kunstprint:
Billedet er printet på Fine Art Paper med 8-farvede Ultra Crome teknologi og er meget lysægte. Papirformat: 40×30 cm.
Gå til butikken!

A5 Kunstkort:
Format: 21×15 cm. Kraftigt 260g Chromocard katon i offsettryk med blank vandlak.
Gå til butikken!

Video280px

Fotograf Flemming Hansen havde fulgt mig under hele maleprocessen, disse optagelser er nu samlet som een film, se den her!

Tilbud
Køb denne DVE√©n med masser af male oplevelser, vare ca. 20 min. på DVD, pris kr. 280,-/ bestil her