Ferney Alonso

Ferney-Alonso_underskrift280px

Ferney Alonso
Født: 1979
Fødested: Medell√≠n, Colombia
Web: ferneyalonso.com

Denmark
Ferney Alonso er en ‚Äúno-full-time‚Äù ‚Äò fotograf og med hans passion for fotografering er det blevet til et redskab til at vise andre følelser af anonyme mennesker. Denne sammensætning er beregnet til at vise, at lykken er så forskellig fra hvad vi kender i vores del af verdenen.

Ferney Alonso blev født i et fattigt kvarter i Medell√≠n, den anden største by i Colombia; hvilket er grunden til, at han altid har ønsket at afspejle sine fotos, ansigtet af ‚Äùde dårligt stillede‚Äù; befolkningen, der lever i midten af årtiers lokale og nationale konflikter, og som forværres af en mangel på sociale garantier så som uddannelse, sundhedspleje mv .

På sin første tur tilbage til Colombia efter at han emigrerede til Europa, er han genforenet med et samfund, et sted, hvor tiden står stille, hvor de konstante ændringer i et europæisk udviklende samfund ikke har fundet sted.

‚ÄúOg måske endnu bedre‚Äù, siger fotografen, når han ser folks ansigt, der er
vidt åben for at vise deres liv til fotografen uden filtre af nogen art.
Disse fotos blev taget i Arboletes og Necocl√≠ i 2005, i nordøst Colombia, i Gulf of Urab√°, der grænser op til Panama . Det er og har været et område i konstant konflikt, der fungerede som adgang for de spanske erobrere i det sekstende århundrede ; og som i det 20. og 21. århundrede er blevet kontrolleret af paramilitære grupper i regionen.

Gå i butikken og se udstillingsbillederne, Klik her!

Spain
Ferney Alonso es un fotógrafo “no a tiempo completo” que de la afición a la fotografía, ésta ha pasado a ser un instrumento de mostrar otras sensibilidades de personajes anónimos. En esta composición pretende mostrar esa felicidad tan distinta a la que nosotros conocemos.

F A nació en Medellín, en un barrio humilde de las comunas de esta ciudad, la segunda del país; es por ello que siempre ha querido reflejar en su fotografía, la cara de sus desfavorecidos; esa población que vive desde hace décadas en medio de un conflicto bélico, agravado por la escasez de las mínimas garantías sociales en educación, sanida etc.

En su primer viaje de vuelta a Colombia después de haber emigrado a Europa, se reencuentra con una sociedad que habita en un lugar donde no transcurre el tiempo, donde los cambios constantes no tienen lugar.

”Y quizás mejor así” dice el autor viendo la cara de sus gentes, que se abren a mostrar su vida a el fotógrafo sin filtros de ningún tipo.

Estas fotografías fueron tomadas entre Arboletes y Necoclí en el año 2005,al norte-este de Colombia, en el golfo de Urabá, fronterizo con Panamá. es un región en constante conflicto que sirvió de puerta de entrada de los conquistadores españoles en el siglo XVI; y que en el siglo XX y XXI ha sido controlado por los grupos paramilitares de la región apartada de las principales focos económicos de país, que vive en el olvido de políticos y de la mayor parte de la sociedad.