Sønderborg Sygehus

topDialyse

Akvarelkunst i XXL på Sønderborg sygehus

Torsdag den 29. marts 2012

Afdelingssygeplejerske Connie L. Hansen, Sønderborg Sygehus (t.v.) takkede bl.a. Kurt Hansen for den smukke kunst på gangene. Foto: Lone Petersen

Af Ilse Marie Jacobsen, imj@b-l.dk

Et gammelt ordsprog siger, at det skal være skidt før det bliver godt. Og sådan har det også forholdt sig på Dialyseafdelingen på Sønderborg Sygehus, hvor det i næsten et år har stået på støj fra håndværkerne og deres maskiner.

¬ªDer har været rigtig meget larm, og det har været svært for patienterne at få en lur under dialysen¬´, sagde afdelingssygeplejerske Conny L. Hansen i dag under en lille festlig sammenkunst, hvor den endelige færdiggørelse af renoveringen og udvidelsen af dialyseafdelingen blev markeret.

Motiverne
¬ªMange kender og har minder fra de enkelte steder. Så kan de ligge der og måske mærke enten vinden eller solen, når de kigger på mine billeder¬´, sagde kunstneren. Kurt Hansen bor i Vejle, men er født i Notmark.

At se sine små akvareller i det nye format, var en rigtig aha-oplevelse.

¬ªPludselig ser man en tynd streg blive så tyk. De får et helt nyt udtryk og tilskueren en helt ny oplevelse¬´, fortæller Kurt Hansen, som skal i gang med et nyt projekt.

Ideen og Produktionen
Af Claus Højbjerg

Baggrunden var en forespørgsel fra sygehuset om at dekorere deres nyrenoverede dialyseafdeling. Jeg tog udfordringen op og bestemte mig for at skabe en ny form for billedkunst med mine akvareller.

Dialyseafdelingen valgte her på hjemmesiden motiver fra det sønderjyske – blandt andet Sønderborg, Højer Sluse og Flensborg Fjord. Fælles for billederne var, at de skulle være lyse og smukke at se på for patienterne, der ofte opholder sig på afdelingen mange timer om ugen.

 

Når de lyse og sarte akvarelfarver og den enkle blyantstreg bliver fotograferet op i det meget store format, får billederne et helt nyt udtryk, og tilskueren får en helt ny oplevelse.

Dial.Chr.bro

Løsningen blev 13 akvareller fotograferet op i meget stort format. Alle 80 cm høje og mellem 1,2 og 3,0 meter brede.

Dial.Provetryk

Kurt Hansen og Leon Møller, LM Sign gennemgår prøvetryk inden selve produktionen.

Det kunstneriske arbejde og det tekniske håndværk blev udført i et tæt samarbejde.

LM Sign Sønderborg har med den sidste nye teknik printet akvarellerne direkte over på plader, og maleren Birgit Christiansen fra Sebbelev Malerforretning har malet en bred ramme omkring billederne, så udstillingen præsenteres indbydende og sammenhængende.

Dial.Provetryk2
Billederne er klar til ophængning.

Har din virksomhed interesse i en permanent udstilling, så kontakt mig på telefon 4035 4037