Fra tanke til idé

Jeg elsker at undre mig. Og sådan begynder processen med de fleste af mine billeder.

Undren kan opstå mange steder. På en gåtur i byen, på en bænk i naturen eller i mit møde med andre mennesker. Men en ting er sikkert: Når jeg undrer mig, sætter det noget i gang inde i mig selv. Pludselig opstår et tankemylder, som jeg hverken kan slippe eller kontrollere. Det er et tegn på, at den kreative proces er i gang.

Næste trin er at forvandle tankemylderet til mere faste idéer om motiv, komposition og farver. Det kan tage dage, uger eller måneder, men til sidst har jeg næsten malet billedet færdigt inde i hovedet. Når jeg er kommet så langt, flyder motiv og farver for det meste med stor lethed ud på lærredet, frem til værket står færdigt.

I mellemtiden er jeg helt sikkert faldet over nye ting, som jeg undrer mig over, og så starter tankemylderet ellers forfra igen.

Med venlig hilsen Kunstner Kurt Hansen