Udgivet i

Årets Sønderborg Ringriderplakat 2024

Nu kommer der ”Ringridning” til byen!

Jeg husker, at masterne blev sat op ,der hvor hestene skulle ride. Derefter kom tivoliteltene, radiobilerne, spilleautomaterne og så det store dansetelt på ringriderpladsen.
Iført korte hjemmesyede bukser og skjorte, løb jeg rundt på ringriderpladsen og hjalp tivolifolkene.
Festen var kommet til byen.

Dette var mine første tanker, da jeg blev forespurgt om at komme med et udkast til Ringriderplakaten 2024.

Skitser og kreative tanker kom ned på blokken efter et besøg på ringridermuseet i Sønderborg. Her fik jeg fik en særlig rundvisning og hørte om den spændende gamle historie. Tidligere plakater var også udstillet, og kunne jeg se min gamle læremester Per Nielsens plakater, og to af mine gamle plakater var der også.

Konklusionen blev: Historier, traditioner, tilbageblik og glade oplevelser, og alt dette skulle plakaten gerne formidle!

– Så ja, Ringriderfesten kommer til Sønderborg i 2024.
Kunstner Kurt Hansen

Udgivet i

Juelsminde – aftenstemning på havnen, blevet til en plakat

Jeg vil gerne fastholde oplevelsen af en sommeraften på havnen i Juelsminde.
Her mødte jeg en masse mennesker, nogle havde is i hånden, mens de nød aftensolen stille og rolig gå ned bag skoven.

Maleriet er et oliemaleri i den naivistiske stil, hvor stregen og farverne giver smil på læben hos beskueren.

Jeg fik i løbet af perioden, hvor jeg malede, tilsendt fotos fra personer, som følger mig på Facebook, som inspiration. Det var solnedgange, garden som om sommeren spiller solen ned. og mennesker der nyder sommeraftenen. Måske er du med på billedet.

Det store flotte anker skulle være blikfanget. Ankeret er fra det legendariske skib Fregatten Jylland, som var med på havet i krigen ved Helgoland i 1864. Resten af skibet kan besigtiges i Ebeltoft.

Plakat: Juelsminde – Aftenstemning på havnen
Billedet kan købes som plakat i formatet 70 x 50 cm. i min WebShop.
Udgivet i

Over 100 år gammelt vægmaleri, gav mig lysten og inspirationen

Da jeg for mange år siden, så det store vægmaleri af Dybbøl Mølle i Messen, Filmbyen i Avedørelejren hvor jeg havde mit atelier, tænkte jeg som sønderjyde, det ville jeg gerne havde malet.

Dagen kom og jeg fik chancen i 2023, til at male Dybbøl Mølle på en væg i formatet 417 x 162 cm. i Søgårdlejren i Sønderjylland i deres nyistandsatte lokale, Skansen.

Projektet blev startet op med opmåling, skitser og godkendelse, hvorefter penslerne med farver gik i gang. Jeg trak de store løse streger og Mette min datter og assistent, med sin rolige hånd og syn for mine sløsede penselstrøg, fik vi det hele til at pynte på den hvide væg.

Tak for et godt samarbejde til Mette, Claus Pihl Christensen, Historiecenter Dybbøl Banke og Per Steger og Seniorsergent, Hærhjemmeværnsdistrikt syd- og Sønderjylland.

#vægmaleri #sønderjylland #søgårdlejren #kunstnerkurthansen

Udgivet i

Med pen og skitseblok

Her blev jeg inspireret af musikken og personen som kunne sætte lyd på det smukke i vinden. Med min skitseblok og min Twisbi tegnepen, lidt som en fyldepen dog med en spids som kan følge hånden i alle retninger, betragter jeg motivet, medens pennen cirkler helt sig egen gang på skitseblokken. De løse streger tager langsomt form, skyggesiderne er stregerne bliver tegnet intensest og det modsatte på de lyse sider. – Sådant kan små kruseduller blive til en store oplevelse

Udgivet i

Fra sjove ideer til en særlig helt sjov bestillingsopgave

En bestillingsopgave blev til et naivistisk billede
Et møde med “Giveren” blev afholdt, her fik jeg fortællingen om Dorit og hendes keramik og livshistorie.
Jeg tog billeder i værkstedet, hendes finurlige figurere med sine helt unikke former, arbejdsværktøjer. Jeg fik nogle fotos og her blev hendes regnfrakke centrum i billedet og så hjem og skitse, inden oliefarverne kom på lærredet.  


Udgivet i

Maleriet “På tur hjem fra festen” blev også til kort, kunsttryk og Plakat!

Ren romantik med et glimt i øjet. Lykken nærmest lyser ud af det forelskede par, som de kører dér, glade og forventningsfulde, ud i den stjerneklare sommernat.

Det nye, naivistiske oliemaleri ’På tur hjem fra festen’ er en del af serien ’På tur’, som jeg har arbejdet på siden 2017, og som indtil videre består af 11 værker.

Arbejdet med den flotte brudgom med høj hat og den pyntede brud med brudebuket og blomsterkrans i håret har strakt sig over en længere periode. Ikke mindst fordi der blev ved med at opstå nye idéer til sjove detaljer.

Bryllupstraditioner findes jo i hobetal. Udover noget blåt, noget lånt, noget nyt og noget gammelt er der mange andre skikke. Derfor er maleriet ladet med symboler som strømpebånd, gommens afklippede slips og cyklens udsmykning med sløjfer og bånd. Traditionen tro er der også hængt larmende dåser bag på, som kan skabe en masse larm og sikre brudeparret et langt og lykkeligt ægteskab.

SE MERE OG KØB I SHOPPEN

Udgivet i

Plakatkunst hylder sommerens gule cykelfest

Verdens største cykelløb kom forbi Danmark, og en af ruterne er fra Vejle til Sønderborg. Turen er smuk hele vejen langs vandet med bakketoppe og dale, blå fjorde med småøer og holme. Jeg kører selv meget rundt, og det er en gudsvelsignelse at se det danske sommerlandskab strække sig med gule rapsmarker, store solsikker og mælkebøtter under skiftevis skyformationer og en klar blå himmel.

Det er, som om fornemmelsen af sommer og vinden i håret går i alle ens celler. Lige der mellem himmel og hav, sol og byger er vi en del af noget større – en del af et fællesskab, et område, et landskab.

Kunstplakaten Go’Tour er min fortolkning af sommerlandet i hjulsporet på en enestående begivenhed på dansk jord.

De største byer på rutens 3. etape er markeret som perler på en snor – eller rettere – på en snoet tour, der stikker ind i landskabet. Cyklende skygger på vejens forløb er små, genkendelige illustrationer af os alle sammen. Her er stregen af den friske pige på drengecykel, skoleeleven, den travle far, motionisten, kvinden med blomster i cykelkurven, cykelrytteren med anhænger og Lille Benjamin og Emilie, hans lillesøster.

Kunstplakaten er produceret i ypperste printkvalitet, så farverne består for altid.

Produktion: Fine Art Print (Giclée) med pigmenteret blæk / UV-bestandige farver

Papirkvalitet: Hahnemühle, matbestrøget 210g

Format: 50 x 70 cm (BxH)

Plakaten trykkes kun i 50 eksemplarer, som alle vil blive nummeret og signeret. 

KØB KUNSTPLAKATEN I WEBSHOPPEN

Prisen for det eksklusive tryk er Kr. 680,-

Udgivet i

Penslens fortællinger

Kunstudstilling på en ny måde, Penslens fortællinger

Glade farver, godt humør.

Nysgerrighed og et mylder af tanker.

Sådan er den buket, der er bundet til udstillingen.

Åbent hus følgende lørdage:

23. april og 28. maj 2022

På udstillingen her kan du både se originale billeder og reproduktioner.

Ved billederne er der små QR-koder, som kan scannes på din telefon, og billederne kan bestilles på hjemmesiden, som du kommer ind på, og vil herefter blive leveret direkte hjem til din bopæl.

På tur – en hyldest til den store popo

Den store popo er, hvad man ser, når man lægger sig på hjul af nogle af landets talrige cyklister lige fra den glade drengepige, der drøner gennem vandpytterne, til præsten på vej med flagrende kjole og sjælesorg på bagagebæreren.

De monotone mennesker

De monotone mennesker er portrætter af dig-og-mig og alle-og-enhver – en billedkunstners filosofi over hvor ens og dog forskellige, vi er. Nysgerrige og søgende men også passive og handlingslammede.

Kunst med smil – naivismens glade farvespil

Smil! Det er det danske sommerland og det store, næsten ubekymrede fællesskab. Hvert enkelt billede er en myldrende situation, der kalder på en opdagelsesrejse i erindring og drømme. Kunstneren har bl.a. ladet sig inspirere af et stort antal Facebook-billeder, hvor folk med deres egne fotos har vist ham netop deres sommerdag.

Danmark i streg og farve

Danmark, vores lille land ligger lige for og kalder på at blive fastholdt med streg og farve. Kurt Hansen færdes derude og har altid sine malergrejer med sig. Først er billederne som postkort, men bagved og nedenunder fornemmer man menneskenes spor på godt og ondt. Vort land er mere end blot et glansbillede.

Udstillingen kan ses her:

Kirkebakkehuset

Kirkebakken 2, 7130 Juelsminde

Udgivet i

Så blev mine akvareller til puslespil

Mange har gennem tiden spurgt mig, om mine billeder kunne købes som puslespil, men dette er nu muligt. I oktober 2021, udkom de første 4 af mine akvareller, som smukke motiver til de lange vinteraftener. Det blev til tønder motiver, Sort sol ved marsken, Klostercafeen, Kagmanden og Uldgade på hver 1000 brikker, i størrelsen 68×48 cm. Pris kr.199,95

Puslespillene kan bestilles og købes direkte hos: Jefsen Bog & Ide i Tønder, via telefon +45 74 72 23 41 eller på e-mail: jefsen@bogpost.dk

Udgivet i

Tønder og Vadehavet som kort og kunstprint hos Bog & Ide i Tønder

Jeg kom til byen, uden at kende Tønders DNA og historie. Jo, Wegners møbeludstilling og selvfølgelig Jazzmusikkens store festivaller.

Jeg kontaktede turistbureauet i Tønder, som herefter arrangerede en rundvisning med Nicolaisom kendte byens historie og fodspor, og SÅ kom der farver på paletten. En rundtur i byens smalle gader, Porthuset fra det gamle slot, Tønderhus med dets snoede trapper og fængselsceller. Videre til Tønder Vandtårn med sine 40 meters højde er Tønders vartegn. Siden 1995 har vandtårnet fungeret som et museum i syv etager for bysbarnet Hans J. Wegners stole. Klostercafeen, Tønders ældste hus som menes at være mere end 500 år gammelt og opført som gildehus for Tønders Kaldende-broderskab. I dag er det flotte gavlhus en cafe. Skråt overfor står en kopi af Kagmanden. Helt op i midten af 1800-tallet kunne mindre forbrydelser som tyveri straffes med offentlig kagstrygning – dvs. pisk – ved byens skamstøtte. I Tønder blev skamstøtten udsmykket med en kagmand til skræk og advarsel. (Originalen står på Tønder Museum). Et stykke herfra, Uldgade er en af Tønders smukkeste gader. Her boede førhen byens håndværkere og småfolk. De små huse vender gavlene mod gaden for at udnytte pladsen på lange de smalle matrikler bedst muligt. Man mener, at gaden har navn efter de uldvarer, der herfra blev læsset i både på Vidåen.

Vesterhavet og Vadehavet

Jeg fortsatte turen ud til Højer gamle sluse, som blev bygget i 1861, da man inddigede Ny Frederikskog med Højer-Siltoft-diget. Sammen udgjorde sluse og dige det vigtigste værn mod oversvømmelse af Tøndermarsken frem til 1981, hvor Vidåslusen og det fremskudte dige blev opført.

Det fantastiske naturfænomen Sort sol, ses i foråret og efteråret, når der samles over en million stære i Tøndermarsken til træk. Lige før solnedgang, hvor de går til ro, flyver stærene i enorme flokke, der danner fascinerende mønstre på himlen og næsten formørker solen. 

Når ja … En del af turen blev der også fortalt om Tønders rigdom, som udsprang af Tønders placering som havne- og handelsby ved Vadehavet med fremragende eksempler på det sønderjyske kunsthåndværk af høj kvalitet, der kendetegner området: sølv, møbler, kniplinger, hollandske fliser og fajancer. Denne grafiske fortælling kunne være ”Tønder og Vadehavet 2”, måske som illustrationer i en bog som fortæller denne historie.

Bog & Ide, Tønder, har købt alle rettighederne til salg af motiverne, og kan her købes i forskellige grafiske formater. Se her Link til side ”Tønder og Vadehavet” med alle artikler (Kan evt. bestilles i min WebShop og sendes direkte)

Tak til Lena og personale for et spændende samarbejde omkring denne kreative opgave. – For mig som kunstner, har det været en spændende oplevelse at opleve byen og området, med blyant, akvarelfarver og tid til at fordybe sig i de mange smukke enkeltheder og natur.

Kunstner Kurt Hansen

Udgivet i

Et oliemaleri bliver til

Inspirationen til et billede kan være undervejs i lang tid – uger, måneder eller år.

Her vil jeg vise dig hvordan et oliemaleri bliver til. Fra starten laver jeg nogle grove skitser på papir inden jeg går i gang med at skitsere det op i den rigtige størrelse på lærredet. Fordelen ved at male med oliefarver er den længere tøretid, dette giver dig god mulighed for, at kunne ændre i farvernes samspil, udtoninger og kontraster. 

Under hele billedets tilblivelse, har jeg lavet nogle små videooptagelser, så du kan se de forskellige processer og lag, som jeg arbejder med i mine oliemalerier.

Jeg håber at dette, har givet dig indsigt i, hvordan jeg arbejder med oliefarver og måske selv får lyst og inspiration til at prøve at male i olie.

Med venlig hilsen
Kurt

Udgivet i

En hyldest til smilet og sommeren i Danmark på Filosoffen i Odense

Udstilling på Filosoffen 2020

Klare farver og glade motiver kendetegner mine billeder. Motiverne og inspirationen er alle fra det danske sommerland.

Her dukker et hav af små og store skikkelser op på de mange malerier. Tykke og tynde, unge og gamle. I ganske almindelige hverdagssituationer i byen, i kolonihaven, på havnen og på stranden.

Ingen er hovedpersoner, men hvert enkelt menneske fortæller en lille unik historie om det, at nyde sommeren.

På udstillingen viser jeg også en reproduktion af mit oliemaleri ”Mig og mine venner”

Billeder fra mine Facebook venners sommeroplevelser, som jeg gennem sommeren 2015 samlede, og malede med på det store strandbillede.

Is-huset ved Tværsted Strand, pigerne på Cuba, strandgæster, der nyder deres store is, den amerikanske familie, der var på besøg, klovnen fra Cirkus Zalmov, masser af venner i vandet, og sådant kan man blive ved.

Måske verdens første Facebook-oliemaleri med 106 venner + mig selv!

– Jeg opfordrer folk, til at gå på opdagelse i mine malerier, og kigge ekstra godt på de mange mennesker. Jeg er sikker på, at alle kan finde et par stykker, som de kender.

På udstillingen kan du også se kunst af Rie Brødsgaard, Kaj Nielsen, Estrid Eriksen, Stine Kiel Ratzow, Per Just, Katrine Engman, Maiken Heinfelt, Martin Gregersen, Vike Pedersen, Inge Smith Hansen, Anette Mains Vestrup, Robert Jacobsen, Gunnar Qvist og Tina Kolding.

Udstillingen starter den 4. februar 2020 kl. 11.00, og der afholdes fernisering den dag fra kl. 17.00 – kl. 19.00.

Udstillingen varer til og med den 16. februar 2020. Daglig åbent fra kl. 11.00 til kl. 17.00.

Mandage lukket. 

Jeg glæder mig til at se jer på udstillingen

Med venlig hilsen, Kunstner Kurt Hansen

OBS! ”Golfpigen på tur”, som jeg malede på efterårsudstillingen i november 2018, har jeg selvfølgelig med på udstillingen.

Udgivet i

Serien “På tur”

Billedserien "På tur"

Serien ”På tur”, en hyldest til den store popo

Denne billedserie er sjove og farverige billeder af cyklende personer, billederne omhandler vores tur på cyklen og dem vi møder på vores vej. Jeg opfordrede mine Facebook venner til at komme med forslag om hvem de ville forslå blev malet og det nåede ud til 80.117 personer og efterfølgende 235 kommentarere, mange medsendte også billeder. Dette gav mig virkelig mange sjove forslag, Hippien, præsten, mor med barn bag på cyklen og mange andre skønne ideer.

Det er sjovt at arbejde med denne billedserie, jeg føler jeg kommer til at kende personerne, drengepigen med sine lyserøde gummistøvler som drøner gennem vandpytten, mountain-bikerne som beslutsom vil nå målet. – jo, jeg er kommet til at kende dem alle sammen.

Se de originale billeder under Oliemalerier eller som reproduktioner i webshoppen

Udgivet i

Verden i farver

Et maleri med musik i …

Jeg fik i sommeren 2010 en speciel bestilling af en eventyrer og rigtig sejler, om at male hans store lidenskab havet og særligt hans skib på vej ud på eventyr. Jeg havde mange spændende samtaler med ”Kaptajnen”, om havets mange smukke oplevelser og hvad det betyder, at turde drømme. 

“Kaptajnen” gik desværre bort i slutningen af 2010. Hans yndlingsmelodi var ”Verden er i farver” med Lis Sørensen. Et par år gik, hvorefter jeg fandt hans fortælling i mine skitser og jeg kom igen til at tænke på hans fantastiske oplevelser. JA! selvfølgelig skulle jeg male et vers af denne melodi.

Nu kom vinden bare gennem penslen med min fortolkning af musikken og kaptajnens spændende fortællinger ….

A, B eller C?Jeg malede 3 små forskellige billeder (35×35 cm.) ud fra melodien ”Verden er i farver”, hvorefter de blev vist på flere forskellige kunstudstillinger. Jeg bad her gæsterne om at lytte til musikken og fornemme penselstrøgene og farverne og vælge… A, B eller C? ”.

blev valgt og det originale billede blev præsenteret og overdraget til Sønderborg Yacht Club i forbindelse med standerhejsningen den 9. april 2016, til ære for havets mand.

Billedet kan i dag købes som Reproduktioner:

Plakat, format 50×70 cm. Klik her
Kunstprint, format 30×40 cm. Klik her
A5 kort med kuverter, Klik her

Udgivet i

Filosoffen 2018 i Odense

14 dage i den flotte Kunstbygning Filosoffen

14 dage med mange besøgende viste jeg billedserien ”På tur”. Sjove og farverige billeder af cyklende personer set bagfra. Billederne omhandler vores tur på cyklen, og dem vi møder på vores vej. Jeg opfordrede i 2016 mine Facebook venner til at komme med forslag om, hvem de ville forslå malet, og det nåede ud til 80.117 personer og efterfølgende 235 kommentarerer og mange medsendte også billeder.

Et nyt billede i serien, blev startet op på udstillingen 

I løbet af udstillingen, malede jeg et nyt billede. Dette blev det 9. billede i serien, og titlen bliver ”Golfpigen på tur”.  Her kunne de besøgende følge penselstrøgene og duften af oliefarverne.

Udgivet i

Mig og mine venner

I foråret 2015, sad jeg i bilen og tænkte på, at det kunne være sjovt at male alle mine Facebookvenner på et billede, som kunne fortælle en lille historie om deres sommeroplevelser.

På Facebook efterlyste jeg mine venners sommerbilleder, og den var de i høj grad med på. Stille og rolig dumpede sommeroplevelserne ind: Ishuset ved Tversted Strand, strandgæster med is, en amerikansk familie på besøg i Danmark, klovnen fra Cirkus Zalmov, venner i vandet, folk med strandkurv og sådan kunne jeg blive ved.

Som sommeren gik, fik jeg malet alle de glade sommeroplevelser ind på det store billede.– i alt 106 af mine Facebook-venner  blev det til! Projektet blev afsluttet med en live fernisering på – ja, selvfølgelig – Facebook.

Prøv om du kan finde disse personer på maleriet!

Udgivet i

Sommeraften ved havnefronten

Vin-etikette til Sønderborgvinen 2008, gav mig inspiration til også at male et stort oliemaleri af havnefronten i Sønderborg

Aftensolens varme glød skinner ind på skibene og masterne danner skygge på de gamle huse. Jo mere jeg sad og studerede de enkelte detaljer i aftensolen, jo mere blev jeg klar over, at motivet også måtte fastholdes i et større oliemaleri, ja helt nøjagtig 180 x 80 cm.

Reproduktioner bliver idag solgt både som reproduktioner, printet på kanvas samt flotte plakater 70×50 cm. samt findes som M65 kunstkort med kuvert.

Udgivet i

Blå Stue

Blå Stue fastholdt i et stort oliemaleri

Maleriet var en bestillingsopgave fra Klarskov Møbler.

Opgaven gik ud på at skabe et naivistisk oliemaleri i et stort format, som skulle indeholde deres institutionsmøbler til børn, men ellers havde jeg frie hænder.

Mine tanker faldt med det samme på aktive glade børn i et spændende læringsmiljø, cirkus, sørøvere, H. C.  Andersen og selvfølgelig børnenes sprudlende fantasi. Jeg ønskede at fastholde beskuerne i en verden, hvor alt kan lade sig gøre. Og for os voksne at skabe et tilbageblik til den gang, vi selv var sørøvere og prinsesser.

Ferniseringen og offentliggørelsen forgik i Arena Assens den 25.  februar 2015, hvor kommunens børnehaver var indbudt. Henny Solskin tryllede billedet frem i et sjovt show fyldt med trylleri, spænding, fest og farver.

Fotograf Flemming Hansen

Udgivet i

Art Nordic 2017

Godt besøgt udstilling på Art Nordic 2017

Min nye billedserie ’På tur’ er en hyldest til den store popo, og det var netop den, jeg præsenterede på kunstudstillingen Art Nordic 2017 i København.
Serien består af forskellige typer mennesker, fx drengepigen, der kører gennem store vandpytter, hippien på Christianiacyklen, præsten med kjole og mange andre sjove figurer.

Weekenden og de ca. 15.000 besøgende gav os alle travlhed, her tager Lone og Ulla sig en pause og nød en velfortjent og sponsoreret is-kaffe.

Serien kan købes som reproduktioner i butikken

Udgivet i

De monotone mennesker

Monotone mennesker med røde næser

Billedserien ’De monotone mennesker’ arbejder med tilværelsens kompleksitet og dilemmaer. På den ene side er personerne på billederne nysgerrige og søgende. På den anden side er de passive og handlingslammede.

Som kunstner er jeg fascineret af paradokset mellem menneskets medfødte nysgerrighed, og dets manglende villighed til at løbe en risiko. Personerne i billedserien kigger forsigtigt ud i verden, men prøver ikke at påvirke den. De drages af det ukendte, men bliver i deres egen komfortzone.

De monotone mennesker ligner hinanden til forveksling. Når vi ikke tør opsøge udfordringer og forskelligheder, ender vi som stereotyper, der falder i ét med omgivelserne. Vi resignerer og finder en tryghed i, at vi ligner alle de andre.

Og når vi endelig prøver at skille os ud, manifesterer vi i bund og grund blot monotonien og fantasiløsheden, fordi vi ofte gør det samme som de andre. Når personerne i billedserien tager en rød næse på i forventning om at blive til noget ganske særligt, går alle andre pludselig også rundt med røde næser.

Alt dette må du gerne tænke på, når du kigger på serien ’De monotone mennesker’. Men du må også meget gerne tænke dine egne tanker og drage dine egne konklusioner. Det vil kun glæde mig, hvis du ser noget helt andet i værkerne.

Fortsættelse følger! – jeg har yderlige 3 skitser liggende på ideer i serien som “kun” mangler at komme på lærreder!

Sådan kom figurerne til verden i 2010, her lagde jeg den første skitser ud på Facebook og skrev…
“Jeg har lavet nogle skitser til et oliemaleri i formatet 80 x 100 cm. To måbende personer skal symbolisere ordet “Jeg forstår dig”. Man siger det tit, egentligt uden rigtigt at overveje om det er rigtigt eller forkert… Jeg har lavet 4 forslag. Hvilken af disse forslag fortæller historien? – Giv mig lige en tilbagemelding, med venlig hilsen Kurt”

Der kom mange gode kommentarer til forslagene på Facebook, men det var den ternede baggrund som fik de mest uddybende forklaringer – så nu var det bare at gå i gang og begyndte at male.

Jeg føler, at denne stil og farverne på billederne kan være med til at fortælle mine oplevelser til den verden, som vi lever i. Ting som undrer mig, dybere tanker, politiske dramaer og følelser.

Historien slutter ikke her…. Marie Louise Rumley, som tidligere havde været på besøg på Gallery Boat i Sønderborg havn, kom flere gange forbi og så på billederne. Den sidste gang havde hun en lille figur med, som hun på et tidspunkt havde købt på et loppemarked. Marie Louise var næsten sikker på, at det var hendes lille figur, der havde været model til mine billeder, da den var identisk i faconen med figurerne. Dette var dog ikke tilfældet, selv om ligheden var slående. Jeg farvelagde et billede af figuren, og den lignede til forveksling dem på billederne.

I forbindelse med en udstilling i Kunst i Asens på Fyn i 2015, fik jeg besøgende fra den anden side af jordkloden. De købte et sæt reproduktioner, format 30×40 cm printet på lærred, af de første 5 billeder.
Og sådan gik det til, at De monotone mennesker kom med helt til Singapore.